Vianočnú výzdobu rozsvieti v meste Mikuláš

05.12.2011 Poprad

Poprad 5. decembra (TASR) – Popradskú vianočnú výzdobu dnes rozsvieti Mikuláš, ktorý príde na Námestie sv. Egídia o 17. hodine. Tohtoročná výzdoba sa nezaobíde bez tradičného hviezdnatého neba na ulici 1. mája, nebudú chýbať svietiace reťaze, hlavný stromček na námestí či majestátny, 12 metrov vysoký svietiaci anjel na kruhovej križovatke.
Toho inštalovali minulý týždeň pomocou vrtuľníka Air-Transport Europe. Podľa vedúceho organizačného odboru mesta Emila Kostelničáka s prácami začali minulý týždeň. Bolo potrebné opraviť či vymeniť niektoré poškodené časti výzdoby a nahradiť vypálené svetlá novými. Aj obyvatelia mestských častí a sídlisk sa môžu tešiť na spríjemnenie vianočných sviatkov výzdobou, ktorá bude v podobnom rozsahu ako minulý rok.
Dnešný mikulášsky program bude plný hudby, rozprávok a chýbať nebude ohňostroj, ktorým sa rozsvieti vianočná výzdoba. Súčasťou príchodu Mikuláša budú aj tradičné fotoateliéry, v ktorých bude na deti čakať čert, anjel a iné známe postavy. Počas Vianoc je pre ne pripravená aj tvorivá dielňa, hrané divadelné rozprávky, premietanie filmovej rozprávky a predsilvestrovská detská show s ujom Ľubom.
Súčasťou vianočného programu bude aj Tradičný vianočný jarmok spojený s ochutnávkou pravej dedinskej zabíjačky a folklórno-hudobným programom. Jeho 9. ročník sa na Námestí sv. Egídia uskutoční 10. decembra. Na dospelých čaká 13. decembra koncert vianočných piesní v podaní ľudovej hudby SĽUKu. Okrem toho sa môžu 17. decembra tešiť aj na koncert Františka a Honzu Nedvědovcov a na každú nedeľu sú pripravené aj tradičné vežové koncerty. V dňoch 19. až 23. decembra bude na námestí aj predaj vianočných stromčekov a kaprov.
Vianočné sviatky pripomenie návštevníkom i obyvateľom mesta 25. decembra aj živý betlehem. Ten bude s tradičným biblickým príbehom a so živými zvieratkami umiestnený na Námestí sv. Egídia. Z mestského úradu informovali, že tento rok sa nezabudlo ani na opustené psíky z popradského útulku. Tie sa 27. decembra potešia dobrotám zo štedrovečerného stola. Záverečným programom Popradských Vianoc bude 8. januára 2012 vystúpenie nevidiaceho speváka Maroša Banga a jeho manželky v rámci novoročného Trojkráľového koncertu v Kostole sv. Egídia v Poprade.
 

Vyberte región